政大學術集成


Please use this identifier to cite or link to this item: https://ah.nccu.edu.tw/handle/140.119/84302


Title: 中國的現代化取向與中國統一
Authors: 吳漢
Contributors: 曹伯一
芮和蒸

吳漢
Date: 1996
Issue Date: 2016-04-14 13:53:36 (UTC+8)
Abstract: 現代化與統一,是近代以來中國史發展的兩個主要問題,兩者彼此,影響,互為因果。國家不能統一,影響現代化發展;現代化建設不能達到國人的期望,促成新思想和新的政治勢力興起,使國家陷於動亂的狀態,產生分裂的危機。中國的分裂是國共鬥爭的結果,其根本原因,三民主義與馬列主義的意識形態對立,也就是如何使中國現代化的理念衝突。
Description: 博士
國立政治大學
東亞研究所
Source URI: http://thesis.lib.nccu.edu.tw/record/#A2002000538
Data Type: thesis
Appears in Collections:[Graduate Institute of East Asia Studies ] Theses

Files in This Item:

There are no files associated with this item.



All items in 學術集成 are protected by copyright, with all rights reserved.


社群 sharing